במחקר איכותני, החוקרים בחנו את תפיסותיהן של אחיות המטולוגיות בנוגע ליישום מודל של טיפול פליאטיבי אינטגרטיבי (הנקרא גם טיפול פליאטיבי ראשוני) בקרב חולי מיאלומה נפוצה (Multiple Myeloma). הטיפול הפליאטיבי המקובל כיום מתבסס לרוב על ייעוץ של מומחים חיצוניים, אך המודל הנחקר מתמקד בהטמעת טיפול פליאטיבי בסיסי הניתן על ידי צוות קבוע, ובפרט אחיות המטולוגיות, כחלק מהטיפול הקליני השוטף. מודל זה יושם בהצלחה בגידולים מוצקים, אך בתחום ההמטולוגיה ההטמעה שלו עדיין מוגבלת.
עוד בעניין דומה
במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה החוקרים ביקשו לבחון לעומק את נקודת מבטן של האחיות לגבי יישום המודל החדש בטיפול בחולי מיאלומה נפוצה. המחקר בוצע בגישה איכותנית, תוך שימוש בגישת phenomenological-hermeneutic.
עשר אחיות המטולוגיות שנבחרו באופן מכוון והשתתפו ביישום המודל רואיינו כשישה חודשים לאחר תחילת היישום. ראיונות העומק היו חצי-מובנים ובוצעו באופן פרטני על ידי אחות חוקרת מנוסה במחקר איכותני. הנתונים עברו thematic analysis לזיהוי דפוסים מרכזיים.
מתוצאות המחקר עולים שלושה נושאים עיקריים: (1) הפיכתה של האחות לעוגן טיפולי עבור המטופל, (2) שינוי תפקידה של האחות ממבצעת טכנית למטפלת הוליסטית ו-(3) גישור על פערים מערכתיים באמצעות תיאום טיפול.
האחיות תיארו שיפור במערכות היחסים עם המטופלים, זיהוי מוקדם יותר של תסמינים, מתן טיפול הוליסטי מותאם תרבותית ומעורבות מוגברת בתמיכה רגשית ובתיאום בין גורמי טיפול. לצד זאת, הן דיווחו על עומס רגשי משמעותי כתוצאה מהמודל והדגישו את הצורך בתמיכה מוסדית שוטפת.
החוקרים סיכמו כי לאחיות המטולוגיות עשוי להיות תפקיד משמעותי ביישום טיפול פליאטיבי אינטגרטיבי בקרב חולי מיאלומה נפוצה. מעורבותן תורמת לשיפור הטיפול ההוליסטי ולניהול תסמינים, אך הצלחת המודל לאורך זמן מחייבת התייחסות לעומסים הרגשיים הכרוכים בו ולמתן תמיכה מוסדית מתאימה.
מקור:


הירשמו לקבלת עדכונים בנושאים שעלו בכתבה

תגובות אחרונות